/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

840 de elevi din Capitală vor primi laptopuri pentru orele online. Ceban: Să nu se întâmple că mama e cu Porsche, tata cu Range Rover și îi mai trebuie laptop de la stat

19 aprilie 2021, ora 12:49

Primăria municipiului Chișinău va oferi 840 de laptopuri elevilor din Capitală, pentru a le folosi în timpul orelor online. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Angela Cutasevici. Primarul Ion Ceban a cerut responsabililor ca de acestea să beneficieze copiii care au cea mai mare nevoie. 

„Eu știu că a existat un mecanism. Rog foarte mult să nu se întâmple să avem situații că ridică banii ăștia cu Porsche-urile și Mercesuri, mămicile la care rujurile costă de trei ori mai mult decât suma pe care am dat-o noi la 1 septembrie pentru persoanele nevoiașe. Să nu se întâmple că mama e cu Porsche, tata cu Range Rover, are casă și 10 apartamente și îi mai trebuie laptopul de la stat sau municipiu. Strict, verificați strict”, a subliniat Ceban.

„Vreau ca această listă (n.r. a elevilor) să fie întocmită și să o verificați de zece mii de ori”, a adăugat primarul.

Cutasevici a dat asugurări că laptopurile vor fi împărțite elevilor în baza unui mecanism bine pus la punct.

„Vor fi distribuite elevilor printr-un mecanism foarte bine determinat și clar explicat, în exclusivitate pentru utilizare de către copii pentru instruirea la distanță”, a precizat viceprimarul.

Amintim că de astăzi, 19 aprilie, elevii din clasele 1 – 4 și absolvenții au revenit la ore cu prezența fizică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram