Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că s-a autosesizat după ce, începând cu după-amiaza zilei de vineri, 16 aprilie 2021, în spațiul public au apărut mai multe informații privind o nouă majorare a prețurilor la benzină, motorină și la gazul lichefiat.

Pe pagina oficială a instituției se menționează că, până în acest moment, nu a recepționat niciun calcul de majorare a prețurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere respective și constată lipsa de schimbări a prețurilor la panou.

„În context, pentru a clarifica situația, ANRE s-a autosesizat și verifică informațiile apărute în presă în cadrul unui control inopinat”, spun reprezentanții instituției.

Totodată, Agenția menționează că începând cu data de 08 aprilie curent, majoritatea companiilor petroliere au raportat despre scăderea prețurilor de comercializare cu amănuntul la motorină cu circa 0,30 lei/litru și la gazul lichefiat cu 0,10 lei/litru.

Sâmbătă, 17 aprilie, TV8 a scris că unele stații PECO au afișat prețuri noi la panou. Astfel, motorina s-a scumpit cu circa 40 de bani și a ajuns sa coste 16,35 lei. Și benzina s-a scumpit. Astfel, una dintre cele mai mari rețele de benzinării afișa prețul de aproape 20 de lei pentru un litru. Între timp prețul a fost modificat, un litru de benzină putea fi cumpărat cu 19,40 lei. Este a șaptea scumpire din acest an, ultima având loc la mijlocul lunii martie. 

Motorina și benzina, mai scumpe. Unele stații de alimentare din țară au afișat prețuri mai mari

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!