Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, a fost ales, în unanimitate, vicepreședinte a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru perioada anului 2021. Evenimentul a avut loc în cadrul sesiunii de primăvară a APCE care se desfășoară pe 19-22 aprilie, la Strasbourg.   

Titlul de vicepreședinte al APCE îi oferă vicespeakerului Vlad Barîncea, președinte al Delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCE, dreptul de a face parte din Biroul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. APCE numără în total 20 de vicepreședinți.

Precizăm că, delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) participă la sesiunea de primăvară a APCE. Aceasta se desfășoară în perioada 19-22 aprilie, la Strasbourg. Din delegație fac parte vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, președintele delegației, vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, deputații Gaik Vartanean, Liviu Vovc și Monica Babuc.

În contextul Președinției Consiliului Europei exercitate de Germania, Cancelarul german Angela Merkel, precum și Ministrul de Stat pentru Europa, Michael Roth, vor lua parte la sesiunea de primăvară a APCE. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în contextul vizitei sale oficiale la Consiliul Europei, va ține un discurs în plenul APCE.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!