/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/FOTO/ Un inspector fiscal, reţinut de CNA pentru că ar fi pretins mită 50 000 de lei. Reacția Serviciului Fiscal de Stat

missing
19 aprilie 2021, ora 10:07

Un inspector principal al Direcției generale administrare fiscală Centru din cadrul Serviciului Fiscal de Stat a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Funcţionarul este bănuit că ar fi pretins 50 000 de lei mită de la un agent economic, pentru a nu-l sancţiona drept urmare a unui control fiscal.

Potrivit materialelor cauzei penale s-a stabilit că, pe 30 martie curent, inspectorul ar fi pretins de la administratorul unui SRL din Călăraşi mijloace bănești ce nu i se cuvin în sumă de 50 000 lei, pentru a nu indica în actul de control final unele încălcări, depistate în cadrul „controlului planificat anual conform riscurilor”.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, la sediul Direcției generale administrare fiscală Centru a fost efectuată măsura specială de investigații, transmiterea banilor în sumă de 20 000 de lei, sub controlul CNA, ceea ce constituie o parte din cele 50 000 de lei, pretinse anterior.

Astăzi, pentru administrarea tuturor probelor, s-au desfăşurat percheziţii în automobilul, biroul şi la domiciliul bănuitului. În urma acţiunilor de urmărire penală, funcţionarul a fost reţinut pentru 72 de ore şi urmează să fie cercetat penal pentru corupere pasivă.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de puşcărie, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă. Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Cu o reacție în acest sens a venit Serviciul Fiscal de Stat. Autoritatea susține că va acorda suportul necesar organelor de drept privind cercetarea funcționarului.

„Cu referire la cazul reținerii de către Centrul Național Anticorupție a unui angajat al Serviciului Fiscal de Stat, comunicăm că, autoritatea fiscală națională va acorda tot suportul necesar organelor de drept pe marginea dosarului sus-menționat, întru elucidarea deplină a cazului respectiv. Totodată, Serviciul Fiscal de Stat se disociază de funcționarii fiscali care admit manifestări coruptibile în activitatea lor, precum și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității”, se arată într-o notă informativă a FISC.

Sursa: cna.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram