/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Primarul Capitalei propune ca teatrele să-și reia activitatea. Va solicita oficial CNESP să permită acest lucru

missing
19 aprilie 2021, ora 13:25

Teatrele din Capitală, închise din cauza pandemiei de coronavirus, și-ar putea relua activitatea. Primăria Chișinău va solicita săptămâna aceasta Comisiei Naţionale pentru Situații Excepționale să permită ca acestea să joace din spectacole. 

Potrivit primarului Ion Ceban, responsabilii de la Primărie vor propune ca spectatorii să fie așezați peste un scaun, astfel încât să fie respectată distanța socială. Persoanele care vor veni la teatru ar urma să poarte în mod obligatoriu mască de protecție și să își dezinfecteze mâinile.

„Consider că nu are sens ca toate restaurantele şi pieţele să activeze, iar teatrele să rămână închise”, a declarat Ion Ceban la ședința operativă a Primăriei Chișinău.

Amintim că, accesul publicului în teatre, săli de concerte, muzee, biblioteci, case de cultură și centre de creație este interzis pe o perioadă nedeterminată, prin Hotărârea nr. 47 din 26 februarie 2021. Astfel, din 1 martie nu se mai joacă spectacole până la următoarea decizie a comisiei, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram