Teatrele din Capitală, închise din cauza pandemiei de coronavirus, și-ar putea relua activitatea. Primăria Chișinău va solicita săptămâna aceasta Comisiei Naţionale pentru Situații Excepționale să permită ca acestea să joace din spectacole. 

Potrivit primarului Ion Ceban, responsabilii de la Primărie vor propune ca spectatorii să fie așezați peste un scaun, astfel încât să fie respectată distanța socială. Persoanele care vor veni la teatru ar urma să poarte în mod obligatoriu mască de protecție și să își dezinfecteze mâinile.

„Consider că nu are sens ca toate restaurantele şi pieţele să activeze, iar teatrele să rămână închise”, a declarat Ion Ceban la ședința operativă a Primăriei Chișinău.

Amintim că, accesul publicului în teatre, săli de concerte, muzee, biblioteci, case de cultură și centre de creație este interzis pe o perioadă nedeterminată, prin Hotărârea nr. 47 din 26 februarie 2021. Astfel, din 1 martie nu se mai joacă spectacole până la următoarea decizie a comisiei, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!