/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

ASP, despre pașaportul moldovenesc folosit de unul dintre agenții GRU suspectați de otrăvirea lui Skripal: „A fost eliberat pe alt nume” 

missing
20 aprilie 2021, ora 16:14

Agenția Servicii Publice a finalizat ancheta inițiată în contextul informațiilor precum că unul dintre agenții ruși Alexander Petrov și Ruslan Boshirov, suspectați de autoritățile londoneze de otrăvirea fostului ofițer GRU Sergei Skripal, s-a identificat cu un pașaport moldovenesc. 

Reprezentanții instituției precizează că în Registrul de stat al populației al Republicii Moldova nu este luată în evidență persoana cu datele identificatoare menționate

„Referitor la pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, eliberat pe numele Nicolai Popa, născut la data de 18.07.1979, Agenția Servicii Publice informează: În Registrul de stat al populației al Republicii Moldova nu este luată în evidență persoana cu datele identificatoare menționate. Pașaportul cetățeanului Republicii Moldova cu numărul A3194368 a fost eliberat pe numele altei persoane. Informația detaliată reprezintă date cu caracter personal, prelucrarea cărora se efectuează cu consimțământul subiectului datelor cu caracter personal”, se arată în rezultatul anchetei.

Cei doi agenți au fost anunțați în căutare internațională de către poliția cehă. Potrivit informațiilor, unul dintre agenți ar fi folosit un pașaport moldovenesc când a intrat în Cehia în octombrie 2014. 

Potrivit poliției cehe, în octombrie 2014, Petrov și Boshirov au reușit să iasă din țară cu pașapoarte false moldovenești și din Tadjikistan. Cel moldovenesc ar fi fost pe numele Nicolai Popa, iar celălalt pentru identitatea Ruslan Tabarov.

În urma deflagrațiilor din 16 octombrie 2014 într-un depozit de muniții, unde s-ar fi păstrat în jur de 10 mii de kilograme de muniții, au murit doi angajați ai unei companii private. Autorităților cehe au anunțat că în acest incident ar fi fost implicate serviciile secrete ruse.

Agenția Servicii Publice a inițiat o anchetă după ce un agent GRU ar fi utilizat pașaport moldovenesc 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram