Război în Ucraina, ziua 168: Ucraina își propune să recucerească Herson până la sfârșitul anului

politic

/DOC/ Directorul SIS, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, ministrul Apărării și de Interne, chemați la raport în legătură cu mobilizarea militară din regiune 

20 aprilie 2021, ora 11:33
Distribuie:

Directorul SIS, Alexandr Esaulenco, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și ministrul Apărării, Victor Gaiciuc sunt chemați la raport la Comisia securitate națională, apărare și ordine publică. Despre aceasta a anunțat președintele comisiei, deputatul Sergiu Sîrbu.

Potrivit demersului semnat de Sîrbu, audierile vor avea loc mâine, 21 aprilie, la ora 10:00, și se vor desfășura cu ușile închise.

„Comisia securitate națională, apărare și ordine publică va audia, în cadrul ședinței, autoritățile competente privind pregătirea instituțiilor  statului, pentru a face față noilor provocări la adresa securității regionale, situației privind mobilizarea militară din regiune, în contextul asigurării independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a scris Sîrbu pe pagina sa de Facebook.

Președintele comisiei a precizat pentru tv8.md că audierilor vor avea loc în legătură cu exercițiile militare din regiunea transnistreană și escaladarea conflictului din estul Ucrainei.

 

În ultimele săptămâni, situaţia în estul Ucrainei a escaladat după ce s-au înregistrat noi ciocniri între forţele armate ucrainene şi separatiştii pro-ruşi. Presa străină scrie că preocuparea internaţională creşte cu privire la escaladarea conflictului în estul Ucrainei din cauza desfăşurării trupelor ruseşti nu departe de frontiera ucraineană.

Anterior, Ministerul Apărării rus a anunţat că anumite zone maritime din Crimeea vor fi închise mai multe luni din cauza manevrelor. Cu toate acestea, transportul maritim în strâmtoare nu este afectat, a declarat ministerul.

Sâmbătă, Agerpres scria că pe fondul tensiunilor reînnoite din estul Ucrainei, Rusia a trimis 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram