/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Maia Sandu, discuție cu președintele CEDO și viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei

missing
20 aprilie 2021, ora 12:09

Jurisprudența Curții Europene pentru Drepturile Omului în cazurile ce țin de Republica Moldova și tipurile de adresări către instanță din partea cetățenilor țării noastre au fost principalele subiecte discutate în cadrul întâlnirii Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu președintele CEDO, Robert Spano, care a avut loc ieri, la Strasbourg, anunță Președinția. 

„Mulți cetățeni moldoveni care nu-și găsesc dreptatea în sistemul național de justiție se adresează la CEDO. În discuție cu domnul judecător, am reconfirmat angajamentul meu de a reforma justiția din Republica Moldova pentru a reduce cazurile de abuz, încălcările procedurale sau ale drepturilor omului în sistemul național, astfel încât cetățenii să obțină soluții pe cauzele lor acasă”, a spus Președintele Maia Sandu

În cadrul discuției, șefa statului a reiterat angajamentul Republicii Moldova de a continua colaborarea cu CEDO și preluarea bunelor practici din jurisdicția Curții, ce asigură respectarea adecvată și plenară a drepturilor oamenilor în țara noastră.

Totodată, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu viceguvernatorul pentru strategia financiară a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (CoE), Carlo Monticelli, despre proiectele care se realizează în acest moment în țara noastră cu finanțare sub formă de credit din partea Băncii CoE, dar și posibile proiecte noi.

„Mi-am exprimat aprecierea pentru deschiderea Băncii CoE de a sprijini mai multe proiecte de infrastructură în sistemul de sănătate, dar și proiecte de redresare a situației celor afectați de criza pandemică”, a spus Sandu.

Viceguvernatorul Monticelli a confirmat deschiderea Băncii de a sprijini proiecte de dezvoltare în Republica Moldova.

„Dar și autoritățile noastre trebuie să-și îndeplinească angajamentele asumate. Succesul oricărui proiect este opera ambelor părți”, se arată în declarația șefei statului.

Tot astăzi, Președinția a anunțat despre întâlnirea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, doamna Dunja Mijatović.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram