Șefa statului, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, doamna Dunja Mijatović. În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte, printre care ratificarea Convenției de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor. 

„Am discutat cu doamna Comisar mai multe măsuri necesare pentru a îmbunătăți starea lucrurilor în domeniul drepturilor omului în contextul pandemiei: ratificarea Convenției de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor; lupta cu discursul de ură; extinderea acoperirii serviciilor de sănătate oferite cetățenilor și creșterea calității acestor servicii, mai ales pentru recuperarea post-COVID-19, precum și alte măsuri. La fel, am discutat importanța accesului la o justiție echitabilă și independentă și a atragerii atenției sporite asupra situației drepturilor omului în regiunea transnistreană. Astfel, vom putea construi în Republica Moldova o societate cu adevărat incluzivă, unde fiecare om are loc și este respectat”, a menționat Maia Sandu.

„I-am mulțumit doamnei Dunja Mijatović pentru atenția cu care tratează situația drepturilor omului în țara noastră și am asigurat-o că are în persoana mea un aliat și un prieten în lupta pentru apărarea drepturilor tuturor persoanelor”, a adăugat șefa statului.

Amintim că Maia sandu se află într-o vizită oficială la Consiliul European. Totodată, ieri a avut un discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!