/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Grecia se pregătește de sezonul turistic. Când vor fi redeschise restaurantele

missing
21 aprilie 2021, ora 17:06

Restaurantele din Grecia se vor redeschide începând cu luna mai, înainte de începerea sezonului turistic. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat George Gerapetritis.

Grecia se numără printre țările care s-a descurcat relativ bine cu primul val al pandemiei de coronavirus, pe teritoriul țării fiind impuse restricții mai dure la sfârșitul anului trecut pentru a frâna înmulțirea cazurilor noi, spitalele din jurul orașului Atena și Salonic fiind suprasolicitate.

„Intenţia noastră este de a avea o deschidere coordonată a restaurantelor după Paşte”, a spus oficialul la postul de televiziune ERT, adăugând că se va putea lua masa în exterior, scrie Agerpres.

Autoritățile elene au dat startul distribuirilor unor kit-uri de testare la coronavirus în condiții de casă cu scopul de a redeschide liceele și unele servicii. Guvernul își dorește ca situația să fie sub control până la începerea sezonului estival în data de 14 mai.

În Grecia au fost raportate marţi, 20 aprilie,  3 789 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 87 de decese. Bilanţul total este de circa 320 de mii de infectări şi aproximativ zece mii de decese.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram