/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 789: Lovitură Rusiei și asalt uriaș! Șeful spionajului militar de la Kiev prezice vremuri și mai grele

/INFOGRAFIC/ Ministerul Sănătății menționează că vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient. Cum funcționează serul

missing
21 aprilie 2021, ora 15:30

Organizația Mondială a Sănătății și Agenția Europeană a Medicamentului au determinat că vaccinul AstraZeneca are mai multe beneficii decât efecte secundare. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova menționează că acest ser este sigur și eficient. Cum funcționează vaccinul AstraZeneca:

împotriva formelor grave și decese – 100%
pentru persoanele de peste 65 ani – 85%
împotriva tuturor formelor de boală – 82%

„În cazul evenimentelor tromboembolice severe și trombocitopeniei asociate, indiferent de existența sau lipsa legăturii cauzale cu vaccinarea, frecvența înregistrată a acestora este de mai puțin de 1 caz per milion de persoane vaccinate”, informează Ministerului Sănătății.

Până în prezent, nu au fost depistate careva afecțiuni în rândul persoanelor care au suferit tromboză venoasă cerebrală după vaccinarea cu AstraZeneca. Nici afecțiuni preexistente care să servească drept contraindicație sau să implice precauții speciale pentru vaccinarea cu AstraZeneca nu au fost înregistrate.

Amintim că, de la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova s-au vaccinat circa 100 de mii de persoane, dintre care aproximativ 11 mii cu ambele doze. Totodată, marți, 20 aprilie, Ministerul Sănătății a anunțat că rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut cu 23% față de săptămâna trecută.

Sursă foto: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram