/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Reglementarea conflictului transnistrean: Subiectele discutate de către Chișinău și Tiraspol la ultima întrevedere

21 aprilie 2021, ora 18:50

Negociatorul-șef din partea Chișinăului, Olga Cebotari, și reprezentantul politic în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană din partea Tiraspolului, Vitalii Ignatiev au avut o întrevedere de lucru pe 21 aprilie curent, în orașul Bender.  

În cadrul întrevederii reprezentanții politici au trecut în revistă situația curentă în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, subiectele actuale de pe agendă, progresele recent marcate în activitatea grupurilor de lucru sectoriale, precum și au făcut un schimb de opinii pe marginea problemelor actuale și au exprimat disponibilitatea identificării unor soluții viabile în interesul locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Pe 20 aprilie curent, viceprim-ministra pentru reintegrare, Olga Cebotari, a avut o întrevedere cu șeful misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, în cadrul căreia a fost discutată dinamica dialogului Chișinău-Tiraspol și a activității grupurilor de lucru sectoriale, în particular fiind trecut în revistă dialogul activ purtat la nivelul experților din sfera transportului auto și succesele înregistrate în rezolvarea unor probleme tehnice privind funcționalitatea punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din or.Tiraspol și or. Rîbnița.

De asemenea, a fost evidențiată indispensabilitatea obținerii unor rezultate palpabile și în sfera drepturilor omului, restabilirii deplasării nestingherite a cetățenilor în/ dinspre localitățile din regiunea transnistreană, asigurării efective a procesului de imunizare a populației, dar și în vederea soluționării celor mai stringente și reale probleme.

În contextul potențialei deschideri din partea Președinției OSCE în exercițiu și a mediatorilor și observatorilor în formatul de negocieri ,,5+2” de a efectua o vizită de lucru în Republica Moldova a fost exprimată disponibilitate întru organizarea acesteia și purtarea unui dialog interactiv în măsură să impulsioneze procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram