/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Se caută un logo pentru Chișinău! Este ultima zi când locuitorii Capitalei mai pot vota pentru cea mai reușită variantă

missing
21 aprilie 2021, ora 21:51

Se caută un logo pentru Chișinău. Astăzi, este ultima zi, când locuitorii Capitalei mai pot vota pentru cea mai reușită variantă a unei embleme a Capitalei. Pentru că în toamnă, Chișinăul va marca cea de-a 585-a aniversare de la prima atestare documentară, Primăria a lansat un concurs pentru cel mai potrivit simbol. Mai în glumă, mai în serios, unii au propus ca acesta să reprezinte o groapă sau un complex locativ, întrucât avem prea multe în Chișinău. Totuși, oamenii sunt de părere că, în oraș, sunt multe alte probleme, care ar trebui să fie rezolvate, înainte de identificarea unui logo.

Responsabilii de la Direcția generală economie, comerț și turism ne-au spus că au lansat concursul pentru a afla opinia locuitorilor orașului și pentru ai implica în luarea unei decizii atât de importante, precum ar fi stabilirea unui logo al Capitalei.

Așa că, până acum, autoritățile au recepționat peste 30 de schițe în acest sens. Am întrebat și noi trecătorii, cum ar trebuie să arate un logo al Capitalei, iar părerile au fost diferite.

Unele opinii au fost chiar filosofice. (Sub) Eu consider că simbolul ar trebui să fie o pasăre Phoenix, pentru că Chișinăul are nevoie de renaștere. Speranța moare ultima.

Totuși, responsabilii îndeamnă oamenii să aleagă cu atenție emblema orașului.

Iar în minte, oamenii spun că le vin, în primul rând, problemele și neajunsurile Capitalei.

Unii activiști civici sunt de părere că logo-ul unui oraș european trebuie creat de designeri profesioniști, și nu de amatori.

Toate variantele de LOGO propuse de participanții la concursul lansat recent de municipalitate sunt publicate pe pagina de Facebook a Primăriei Chișinău și pe cea a Direcției generale economie, comerț și turism. În comentarii, unii internauți au scris că emblema ar trebui să reprezinte o groapă, întrucât avem prea multe pe străzile dinn Capitală.

Unii, în glumă, au creat logo-uri haioase, în care apar complexe locative și chiar… cârje. Autorul ultimului logo a scris că drumurile din Capitală sunt atât de proaste, încât traumele sunt deja un lucru obișnuit pentru orășeni, iar din această cauză, două cârje ar fi cel mai reprezentativ simbol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram