/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Protestele din Rusia în susținerea lui Navalnîi: 1770 de oameni, reținuți. La Sankt Petersburg au fost aplicate aparate cu electroșoc

missing
22 aprilie 2021, ora 11:46

Nici protestele de ieri, în susținerea opozantului rus Aleksei Navalnîi, nu au trecut fără reținere și incidente. 1770 de persoane au fost reținute în urma manifestațiilor care s-au desfășurat în toată Rusia. 

TV Rain scrie că cei mai mulți oameni au fost reținuți la Sankt Petersburg – 805, precizând că rețineri au fost efectuate în 96 de orașe din Rusia. La Moscova au fost escortați la secțiile de poliție 29 de manifestanți.

Conform sursei citate, la Sankt Petersburg, protestatarii au fost tratați cu cruzime, fiind aplicate aparate cu electroșoc.

Protestele de amploare din Rusia în susținerea lui Navalnîi, unde manifestanții cer eliberarea opozantului, au fost reluate după o pauză de mai bine de o lună.

Pe 31 martie curent, Aleksei Navalnîi, aflat în prezent în detenție într-o închisoare din Federația Rusă, a anunțat că intră în greva foamei.

Navalnîi a fost condamnat la înceăutul lunii februarie la trei ani şi şase luni de închisoare, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare. Opozantul rus a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic din grupul Noviciok în august 2020.

Foto: TV Rain

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram