/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Sondaj IRI: Cei mai mulți moldoveni consideră că UE este cel mai important partener politic și economic. Pe locul doi - România 

missing
22 aprilie 2021, ora 09:58

Datele celui mai recent sondaj realizat de Institutul Republican Internațional (IRI) arată că Uniunea Europeană este cel mai important partener economic și politic al Republicii Moldova. Un astfel răspuns a fost oferit de 72 la sută din participanții la studiu, care spun că UE este cel mai importat partener economic și 67 la sută spun că este cel mai important partener politic. 

Conform sondajului, pe poziția a doua s-a clasat România. 57 la sută dintre respondenți spun că România este cel mai important partener economic, iar 55 la sută spun că e partener politic.

Pe poziția trei se află Rusia, fiind urmată de Statele Unite și China.

Aceeași întrebare a fost acordată și pentru 575 de respondenți din Chișinău. Astfel, conform datelor colectate din Capitală, Uniunea Europeană la fel este pe primul loc, fiind urmată de România. În continuare, Rusia rămâne pe poziția trei.

Datele au fost colectate pe tot teritoriul Moldovei (cu excepția Transnistriei) în perioada 9 februarie 2021 – 16 martie 2021, prin
intermediul interviurilor telefonice asistate de computer (CATI), utilizând un cadru de sondaj dual ce include atât telefonia mobilă cât
și ceda fixă.

Interviuri prin intermediul telefoniei mobile: selecție aleatorie a respondenților în baza numerelor de telefonie mobilă generate în mod
randomizat, fiind incluși toți operatorii de telefonie mobilă de pe teritoriul Republicii Moldova.

Marja de eroare pentru eșantionul național nu depășește ±2.4 puncte, pragul de încredere fiind de 95 de procente. Marja de eroare pentru eșantionul Chișinău nu depășește ±4.2, pragul de încredere fiind de 95 de procente.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram