/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un nou scenariu de la Dodon: Organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale în aceeași zi

22 aprilie 2021, ora 07:30

Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) propune organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate în aceeași zi. Igor Dodon a venit cu un astfel de scenariu, deși inițial a nu a recunoscut decizia Curții Constituționale (CC) privind dizolvarea Parlamentului și organizarea scrutinului anticipat. 

„Dacă președinta Maia Sandu este încrezătoare de sprijinul cetățenilor, atunci, ar trebui să demisioneze pentru a dovedi că are voturi. Noi alegeri prezidențiale și noi alegeri parlamentare pot fi organizate în aceeași zi, dar nu mai devreme de această toamnă, de exemplu, în septembrie”, a spus politicianul pe 21 aprilie, la NTV Moldova.

Pe 18 aprilie curent, PSRM a cerut demisia șefei statului Maia Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. O declarație în acest sens a fost aprobată la ședința Consiliului Republican, socialiștii acuzând-o pe Sandu că ar fi influențat decizia CC, care a dat undă verde alegerilor legislative noi.

PSRM a cerut și demisia celor trei judecători de la CC, care au dat aviz pozitiv pentru dizolvarea Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram