/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Corupția, șomajul și salarii bune doar pentru a supraviețui. Principalele probleme reclamate de moldoveni

22 aprilie 2021, ora 22:45

Oameni corupți la putere, sute de cetățeni șomeri și salarii bune doar pentru a supraviețui! Astfel de probleme au reclamat moldovenii, pe care reporterul TV8 i-a intervievat, astăzi, în stradă. Aceeași situație, aceleași probleme au rezultat și în datele unui Sondaj de Opinie Publică numit: Rezidenții Republicii Moldova, realizat de Institutul Republican Internațional. Astfel, potrivit studiului, cele mai mari probleme ale moldovenilor sunt șomajul și veniturile mici, urmate de corupția la nivel de stat și administrarea incompetentă și neprofesionistă a celor de la guvernare.

Potrivit datelor din sondajul de opinie publică “Rezidenții Republicii Moldova”, șomajul, veniturile mici, corupția și guvernarea neprofesionistă, sunt probleme care merg mână în mână și nu fac deloc viața ușoară pentru cetățeni. Am ajuns o țară de râsul lumii, spune acest bătrân, în vârstă de 80 de ani, din capitală, îngrijorat de viitorul generațiilor tinere.

Iar această femeie s-a arătat indignată că cei de la putere nu-și bat capul de problemele oamenilor, ci numai de propriul confort și îmbogățire.

Cei mai tineri spun că sunt cu gândul la plecare și doar un salariu decent ar putea să-i motiveze să rămână în țară.

Acum, pe timp de pandemie, pe lângă veniturile mici, oamenii mai sunt preocupați și de problemele din sistemul de sănătate publică.

Problemele din familiile moldovenilor depind dacă cei din cuplu au ori nu un loc de muncă, suma salariilor și numărul de copii, sunt de părere oamenii.

Iar ca să fie ordine în țară și să nu existe șomeri și corupți, alegerile anticipate ar fi singura soluție, spun oamenii. Un nou Guvern care va fi învestit, va trebui să rezolve, în primul rând, probleme ce țin de crearea unor noi locuri de muncă, mărirea salariilor, eliminarea corupției și majorarea pensiilor.

Sondajul de Opinie Rezidenții Republicii Moldova a fost realizat de Institutul Republican Internațional în perioada în perioada 9 februarie-16 martie, pe un eșantion de circa 2000 de persoane, cu o marjă de eroare de +- 2,4 la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram