Oameni corupți la putere, sute de cetățeni șomeri și salarii bune doar pentru a supraviețui! Astfel de probleme au reclamat moldovenii, pe care reporterul TV8 i-a intervievat, astăzi, în stradă. Aceeași situație, aceleași probleme au rezultat și în datele unui Sondaj de Opinie Publică numit: Rezidenții Republicii Moldova, realizat de Institutul Republican Internațional. Astfel, potrivit studiului, cele mai mari probleme ale moldovenilor sunt șomajul și veniturile mici, urmate de corupția la nivel de stat și administrarea incompetentă și neprofesionistă a celor de la guvernare.

Potrivit datelor din sondajul de opinie publică “Rezidenții Republicii Moldova”, șomajul, veniturile mici, corupția și guvernarea neprofesionistă, sunt probleme care merg mână în mână și nu fac deloc viața ușoară pentru cetățeni. Am ajuns o țară de râsul lumii, spune acest bătrân, în vârstă de 80 de ani, din capitală, îngrijorat de viitorul generațiilor tinere.

Iar această femeie s-a arătat indignată că cei de la putere nu-și bat capul de problemele oamenilor, ci numai de propriul confort și îmbogățire.

Cei mai tineri spun că sunt cu gândul la plecare și doar un salariu decent ar putea să-i motiveze să rămână în țară.

Acum, pe timp de pandemie, pe lângă veniturile mici, oamenii mai sunt preocupați și de problemele din sistemul de sănătate publică.

Problemele din familiile moldovenilor depind dacă cei din cuplu au ori nu un loc de muncă, suma salariilor și numărul de copii, sunt de părere oamenii.

Iar ca să fie ordine în țară și să nu existe șomeri și corupți, alegerile anticipate ar fi singura soluție, spun oamenii. Un nou Guvern care va fi învestit, va trebui să rezolve, în primul rând, probleme ce țin de crearea unor noi locuri de muncă, mărirea salariilor, eliminarea corupției și majorarea pensiilor.

Sondajul de Opinie Rezidenții Republicii Moldova a fost realizat de Institutul Republican Internațional în perioada în perioada 9 februarie-16 martie, pe un eșantion de circa 2000 de persoane, cu o marjă de eroare de +- 2,4 la sută.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!