Război în Ucraina, ziua 168: Ucraina își propune să recucerească Herson până la sfârșitul anului

politic

Candu susține că numirea unui judecător la CC este ilegală: „Efectul dominoului a fost declanșat”

23 aprilie 2021, ora 15:35
Distribuie:

„Numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător la Curtea Constituțională este ilegală”. Declarația a fost făcută de liderul Pro Moldova, Andrian Candu. 

„Efectul dominoului a fost declanșat. Numirea lui Boris Lupașcu judecător la Curtea Constituțională este ilegală, contravine normelor juridice, dar și morale. Disperarea lor joacă împotriva statului. Este nevoie urgent de oameni normali pentru o țară normală”, a scris CAndu pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că 56 de deputați de la Șor și PSRM, în cadrul ședinței plenare de astăzi, hotărârea privind numirea unui judecător al Curții Constituționale.Conform Hotărârii, Boris Lupașcu se numește în funcția de judecător al Curții Constituționale  pentru un mandat de șase ani.

Hotărârea intră în vigoare la data adoptării și poate fi contestată în instanța de judecată în termenul prevăzut de art. 209 din Codul administrativ.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram