„Numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător la Curtea Constituțională este ilegală”. Declarația a fost făcută de liderul Pro Moldova, Andrian Candu. 

„Efectul dominoului a fost declanșat. Numirea lui Boris Lupașcu judecător la Curtea Constituțională este ilegală, contravine normelor juridice, dar și morale. Disperarea lor joacă împotriva statului. Este nevoie urgent de oameni normali pentru o țară normală”, a scris CAndu pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că 56 de deputați de la Șor și PSRM, în cadrul ședinței plenare de astăzi, hotărârea privind numirea unui judecător al Curții Constituționale.Conform Hotărârii, Boris Lupașcu se numește în funcția de judecător al Curții Constituționale  pentru un mandat de șase ani.

Hotărârea intră în vigoare la data adoptării și poate fi contestată în instanța de judecată în termenul prevăzut de art. 209 din Codul administrativ.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!