/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Candu susține că numirea unui judecător la CC este ilegală: „Efectul dominoului a fost declanșat”

missing
23 aprilie 2021, ora 15:35

„Numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător la Curtea Constituțională este ilegală”. Declarația a fost făcută de liderul Pro Moldova, Andrian Candu. 

„Efectul dominoului a fost declanșat. Numirea lui Boris Lupașcu judecător la Curtea Constituțională este ilegală, contravine normelor juridice, dar și morale. Disperarea lor joacă împotriva statului. Este nevoie urgent de oameni normali pentru o țară normală”, a scris CAndu pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că 56 de deputați de la Șor și PSRM, în cadrul ședinței plenare de astăzi, hotărârea privind numirea unui judecător al Curții Constituționale.Conform Hotărârii, Boris Lupașcu se numește în funcția de judecător al Curții Constituționale  pentru un mandat de șase ani.

Hotărârea intră în vigoare la data adoptării și poate fi contestată în instanța de judecată în termenul prevăzut de art. 209 din Codul administrativ.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram