Evenimentele de astăzi de la Chișinău, când majoritatea parlamentară PSRM – Șor a votat o declarație privind uzurparea puterii de către trei magistrați ai Curții Constituționale, după care a anulat o hotărâre a Parlamentului din 2019 prin care Domnica Manole a fost numită judecătoarea la CC și a numit un magistrat nou la Înalta Curte, a stârnit reacții de indignare. 

Ambasada României la Chișinău anunță că „a luat notă cu îngrijorare de acțiunile unor partide politice de la Chișinău împotriva Curții Constituționale din R. Moldova, inclusiv încercările acestora de modificare a componenței sale”.

„Toate aceste demersuri denotă o lipsă de respect față de prevederile constituționale și afectează direct independența Curții Constituționale. Reamintim tuturor actorilor politici de la Chișinău importanța consolidării statului de drept și necesitatea evitării în consecință a oricăror decizii de natură să afecteze principiile democratice”, se menționează într-un comunicat al Ambasdei României în țara noastră.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!