/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Socialiștii vor cere vineri în Parlament demisia a trei judecători ai Curții Constituționale

23 aprilie 2021, ora 06:41

Deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) vor cere vineri în Parlament demisia a trei judecători ai Curții Constituționale (CC). Socialistul Grigore Novac a spus că aleșii poporului contează pe sprijinul tuturor celor care sunt „împotriva supunerii politice a CC”.

„CC trebuie să fie acel organ al statului care să stea la straja și să respecte în tocmai prevederile Constituției și a jurisdicției constituționale. Trebuie să mențină toate hotărârile precedente care au avut loc, pentru o continuitate logică. Noi, politicienii, venim și plecăm, însă efectele avizelor CC au efect în timp”, a spus deputatul socialist, în cadrul emisiunii „Înprofunzime” de la ProTV.

De partea cealaltă, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu a spus că: „ceea ce intenționează să facă mâine coaliția PSRM – Șor este mai mult un act politic fără consecințe juridice. Decizia CC este perfect legală”.

Precizăm că, fracțiunea PSRM va înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului care va constata faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți: Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca, în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și va cere demisia lor.

Pe 21 aprilie curent, reprezentanții Partidul Comuniștilor (PCRM) au emis un comunicat de presă în care de asemenea sugerează că Parlamentul trebuie să ceară imediat demisia actualei componențe a CC, după ce în urma sesizării depuse de șefa statului, Maia Sandu, judecătorii au hotărât că sunt circumstanțe pentru dizolvarea Legislativului și declanșarea alegerilor anticipate.

Pe 15 aprilie curent, în ziua în care CC a pronunțat avizul privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului la sediul CC a fost înregistrată o alertă cu bombă. La fața locului s-au deplasat serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, care, după efectuarea verificărilor, nu au depistat substanțe sau obiecte explozive.

În acest sens, președinta CC Domnica Manole a solicitat pază de stat din motiv că se simte amenințată. Potrivit ei, persoane suspecte îi supraveghează domiciliul și a fost acostată în trafic de câteva ori.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram