/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Votat în Parlament! Guvernul aflat în demisie poate încheia tratate internaționale

missing
23 aprilie 2021, ora 11:55

Guvernul aflat în demisie poate încheia tratate internaționale cu privire la asistența financiară. Un proiect de lege în acest sens a fost înaintat de socialiști și votat în lectură finală în Parlament, pe 23 aprilie curent. 

Proiectul a fost votat în două lecturi cu susținerea deputaților din „Pro Moldova”, Partidul „Șor”, Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Socialiștilor.

„Noi considerăm că acest proiect pune într-o situația foarte delicată reputația Guvernului nostru. Partenerii externi o să fie mirați de dorința noastră de a veni și de a semna acorduri financiare”, a spus deputatul Partidului Democrat Dumitru Diacov.

În nota informativă a proiectului se arată că: „partea normativă se rezumă la modificarea competenței Executivului în demisie pe dimensiunea încheierii tratatelor internaționale, întru posibilitatea valorificării reale a proiectelor de asistență financiară”.

Amintim că anterior Curtea Constituțională s-a expus la acest subiect. Magistrații au emis o hotărâre în care au stipulat că Guvernul aflat în demisie nu poate încheia tratate internaționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram