/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Votat! În perioada stării de urgență, cota TVA pentru sectorul HoReCa va fi redusă

missing
25 aprilie 2021, ora 18:10

Deputații au votat un proiect de lege în susținerea întreprinderilor din sectorul HoReCa, în perioada stării de urgentă și stării de urgență în sănătate publică. 

Documentul prevede reducerea până la 6% a cotei TVA pentru produsele alimentare și/sau băuturi, cu excepția producției alcoolice, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoțite de servicii conexe care să permită consumul imediat al acestora, realizate în cadrul activităților care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din economia Moldovei în perioada stării de urgentă și stării de urgență în sănătate publică.

Autorii proiectului, deputații fracțiunii parlamentare „Șor”, argumentează instituirea unui regim special de impozitare pentru agenții economici din sectorul HoReCa prin faptul că, urmare a multiplelor restricții impuse la desfășurarea diverselor activități, prestatorii au suferit pierderi enorme, care s-au reflectat inclusiv în micșorarea salariilor sau în general reducerea locurilor de muncă.

Proiectul de lege cu privire la impozitarea specială a serviciilor realizate în cadrul activităților atribuite la secțiunea I a Clasificatorului activităților din economia Moldovei a fost votat în două lecturi, cu voturile a 53 de deputați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram