Un deputat, cinci primari și alți funcționari publici au ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate. Astfel, în săptămâna 19-23 aprilie 2021, ANI a Inițiat nouă controale, a emis trei acte de constatare a încălcărilor și a întocmit un proces verbal de aplicare a unei contravenții pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale.

„O încălcare a fost stabilită pe numele unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova în cadrul procedurii de control al averii. Numele acestuia și alte detalii vor fi făcute publice într-un comunicat de presă, după ce ANI va primi avizul de recepționare de către subiect al actului de constatare. Două conflicte de interese au fost constatate pe numele directorului unei întreprinderi municipale din Leova și a unui primar din raionul Soroca”, spun reprezentanții ANI.

Potrivit informațiilor, vicedirectorul de spital raional din nordul republicii și un contabil șef din cadrul unei primării din raionul Cahul au devenit subiecții în cadrul a două proceduri de control al averii, care au fost inițiate la sesizarea unor persoane fizice.

Totodată, în alte șapte proceduri de control demarate, inspectorii de integritate vor decide dacă – directorul unei întreprinderi subordonate Agenției Moldsilva, trei primari din raioanele Ialoveni, Strășeni și Nisporeni și doi consilieri din raionul Căușeni au admis conflicte de interese.

Un primar din raionul Sângerei s-a ales cu o amendă pentru depunerea sau nedepunerea declarației de avere și interese personale.

Prin sistemul „e-Integritate” au fost distribuite 25 de sesizări, iar 16 Certificate de Integritate au fost solicitate de angajatori pe numele unor candidați la funcția publică.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!