/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, vizita lui Putin și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO LIVE/ Zeci de oameni continuă să protesteze la Curtea Constituțională. Litvinenco: „Este important ca să rămânem aici”

missing
26 aprilie 2021, ora 13:04

Update 13:04 // Protestul de la Curtea Constituțională continuă și la această oră. Oamenii spun că nu vor ceda și vor rămâne în continuare în stradă. 

„Pentru ei nu este guvernare, dar business,. Ce fac ei acum este la fel de grav ca și anularea alegerilor din Chișinău. Avem o șansă istorie să-i trimitem în opoziție și în istorie. Oamenii merită o viață mai bună, ei merită justiție și dreptate. Atât timp cât deciziile se vor lua independet, atât se va face dreptate”, a menționat deputatul PAS Dumitru Alaiba.

Deputatul Sergiu Litvinenco a menționat că „noi nu trebuie să plecăm acasă. Este important ca să rămânem aici. Și mâine să venim. Nu este exclus să mai facă alte scheme”.

Update 09:18 // Zeci de oameni continuă să protesteze în fața Curții Constituționale, unde s-au adunat fiind nemulțumiți de deciziile Legislativului de vineri, 23 aprilie. 

Oamenii scandează „Jos trădătorul!” și „Anticipate!”.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat un protest în fața Curții Constituționale pentru luni 26 aprilie. Zeci de persoane au venit de la primele ore ale dimineții la sediul Curții pentru a protesta. Urmăriți live evenimentul din fața CC.

Cei prezenți la manifestație susțin că nu vor permite ca noul magistrat numit de Parlament, Boris Lupașcu, să intre în clădirea Curții Constituționale.

Amintim că, Deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) și Partidului „Șor” au votat declarația privind uzurparea puterii de către trei magistrați ai Curții Constituționale (CC). Declarația a fost dată citirii de la tribuna Parlamentului de către parlamentarul socialist Vasile Bolea. Pentru s-au expus 54 de legislatori.

Deputații fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) susțin că proiectul privind demiterea celor trei judecători ai Curții Constituționale (CC) nu are nici un efect juridic. În cadrul unei conferințe de presă, fracțiunea PAS susține că acesta este un gest de disperare din partea socialiștilor, iar mai devreme sau mai târziu, alegerile parlamentare vor avea loc.

Totodată, deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) cer retragerea hotărârii Parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională (CC). Un proiect în acest sens a fost introdus în ordinea de zi.

Profesorul în drept Constituțional Teodor Cîrnaț, susține că orice declarație în cadrul Parlamentului care este votată de deputați poartă mai mult caracter politic și nu poate duce la consecințe juridice. Potrivit lui, astfel de declarații pun mai multă presiune asupra autorității care exercită funcția de jurisdicție constituțională și afectează independența Curții Constituționale.

Totodată, candidatura lui Boris Lupașcu, pentru funcția de magistrat la Curtea Constituțională (CC), pentru un mandat de șase ani, a fost susținută de Parlament cu votul a 56 de deputați, la ședința de pe 23 aprilie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram