Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

politic

Alaiba, despre cazul falsificării semnăturii lui Șor: „Am fost informat că a fost începută urmărirea penală”

27 aprilie 2021, ora 13:34
Distribuie:

Deputatul PAS Dumitru Alaiba anunță că a fost informat că în cazul falsificării semnăturii lui Ilan Șor a fost începută urmărirea penală. Anterior, într-un răspuns al Procuraturii Anticorupție, la sesizarea deputatului PAS Dumitru Alaiba, care a făcut public documentul, se arăta că semnătura deputatului Șor este falsă, însă atunci nu s-a pornit o cauză penală.

„Am fost informat că a fost, în sfârșit, începută urmărire penală. Cu șase luni mai târziu decât trebuia! După ce am aflat că Procuratura Anticorupție a refuzat să pornească dosar penal pentru falsificarea semnăturii lui Ilan Șor pe un proiect de Hotărâre de Parlament, chiar dacă aceasta a fost probat prin expertiza grafoscopică, la data de 23 februarie am solicitat Procuraturii Anticorupție să anuleze ordonanța de neîncepere a urmăririi penale și să pornească dosar penal pentru falsul în acte publice”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a explicat că „la data de 10 martie am fost informat că Procurorul ierarhic superior a anulat decizia de neîncepere a urmăririi penale și a dispus efectuarea unor măsuri suplimentare de către procurorul delegat în procuratura Anticorupție – Serghei Bodiu, pentru a stabili persoana care ar fi falsificat semnătura unui deputat pe un proiect de hotărâre”.

„Asta a fost a doua tentativă a procurorului Serghei Bodiu de a clasa dosarul penal, în ambele cazuri aceste decizii fiind anulate de procurorul ierarhic superior. Am sesizat Consiliul Superior al Procurorilor să efectueze un control asupra legalității acțiunilor procurorului Serghei Bodiu care încearca atât de insistent să fie clasat procesul penal. Despre faptul că am sesizat CSP am relatat public în ziua de 31 martie când am făcut-o, acest fapt fiind mediatizat în mass – media. Imediat ziua următoare, pe 01 aprilie, procurorul Serghei Bodiu a decis totuși pornirea unui dosar penal pe acest caz pentru falsul în acte publice. Justiție? Vedem mai departe”, a adăugat Dumitru Alaiba.

În raportul de constatare tehnico-științifică, se arată că semnătura lui Ilan Șor aplicată pe proiectul hotărârii și pe nota informativă „nu au fost executate de către cetățeanul Ilan Șor, dar de o altă persoană prin imitare servilă, astfel, fiind falsificate”.

Sesizarea la Procuratura Generală a fost depusă după ce la sfârșitul lui noiembrie 2020, pe un proiect de lege a apărut semnătura lui Ilan Șor,  cu toate că acesta nu se afla atunci în țară. Semnătura lui Ilan Șor  a apărut pe proiectul de instituire a Comisiei de anchetă cu privire la cazul de la compania „Moldasig”, inițiativă ce i-a aparținut grupului „Pentru Moldova”, din care fac parte și deputații Partidului „Șor”.

Amintim că se face mai mult de un an și jumătate de când Ilan Șor nu a mai deschis ușa Legislativului, pentru a lua parte la ședințele parlamentare. Ajuns în Parlament în urma alegerilor legislative, acesta a reușit să vină doar la ședința inaugurală.

Șor a ajuns în Parlament, în urma alegerilor parlamentare din februarie 2019, după ce a câștigat în circumscripția din Orhei. Asta chiar dacă acesta era condamnat, de prima instanță, în dosarul furtului miliardului la 7 ani și jumătate de închisoare. Deși era și primar de Orhei, el a ales fotoliul de deputat. La prima ședință a Parlamentului, când și-a făcut apariția, Șor a spus că se va simți excelent în noua sa postură.

/DOC/ Alaiba: „Semnătura lui Șor care a apărut pe un proiect înregistrat în Parlament este FALSĂ. PA a decis să nu pornească dosar penal”

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram