/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Au avut nevoie de ajutorul medicilor: 20 de oameni s-au intoxicat cu medicamente

27 aprilie 2021, ora 11:44

În ultima săptămână, 20 de persoane s-au intoxicat cu medicamente, 11 persoane s-au intoxicat cu monoxid sau bioxid de carbon, iar 10 persoane au suferit de intoxicații cu alcool. Ambulanțele au intervenit și în zeci de accidente rutiere pentru a oferi primul ajutor persoanelor care au avut de suferit.

Un total de peste 13 541 de pacienți au solicitat serviciul medical de urgență, informează IMSP CNAUMP. Cel mai frecvent, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat de cetățenii cu urgențe cardiovasculare – 2767 persoane.

În ultima săptămână se observă o scădere a solicitărilor pe motivul urgențelor respiratorii, cu aproximativ 20% mai puțin decât în prima săptămână a lunii aprilie, informează reprezentanții AMU.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram