/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Datele unui nou sondaj arată că doar trei partide ar ajunge în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri 

27 aprilie 2021, ora 15:56

Trei partide ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Este vorba de Partidul Acțiune și Solidaritate, PSRM și Partidul „Șor”, cel puțin asta arată datele unui nou sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor și prezentat astăzi. 

Conform studiului, cei mai mulți respondenți au declarat că ar vota pentru PAS – 25,7 la sută. Peste 24 la sută dintre participanți au spus că și-ar da votul pentru PSRM și doar 6,5 % ar alege Partidul „Șor”.

Totodată, datele sondajului arată că politicianul care se bucură de cea mai mare încredere este președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, un astfel de răspuns fiind oferit de 28% din respondenți. Pe poziția doi este liderul PSRM, Igor Dodon – 24,2%, fiind urmat de liderul Partidului politic Șor, Ilan Șor – 6,6%

Sondajul a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor. Studiul a fost realizat prin intermediul interviurilor pe un eșantion de 1 187 de respondenți din 85 de localități. Marja de eroare este +/-3%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram