/FOTO/ Au fost renovate 15 izolatoare de detenție provizorie în mai multe localități din țară

27 aprilie 2021, ora 10:57

A fost redeschisă activitatea a 14 izolatoare de detenție provizorie. Acestea au fost renovate și modernizate după toate cerințele pentru respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor aflate în detenție provizorie. Pentru renovarea edificiilor s-au investit circa 60 de milioane de lei, bani oferiți de Uniunea Europeană.

Izolatoarele au fost modernizate și renovate prin instalarea sistemelor de monitorizare video, comunicare internă cu celula (de tip interfon), radioficare, securitate anti incendiară, dar și alte condiții, inclusiv ce țin de igiena personală, care garantează siguranța și securitatea persoanelor private de libertate.

Unele izolatoarele au fost prevăzute cu uși din sticlă transparentă pentru persoane care suferă de anumite fobii, cum ar fi cea de spațiu închis (claustrofobie), ușile celulelor fiind construite din sticlă transparentă pentru a nu le crea disconfort psihologic.

Mai mult, izolatoarele sunt dotate cu sisteme moderne de control care ajută polițiștii în realizarea misiunii de pază și protecție a deținuților, pentru solicitare de ajutor, prin declanșarea alarmei sonore prin mai multe opțiuni.

„Una dintre principalele priorități ale poliției este eliminarea tuturor formelor de tratamente rele, abuzului și discriminării față de persoanele aflate în custodia noastră”, menționează reprezentanții Poliției.

Cele 14 izolatoare renovate sunt din cadrul Inspectoratelor de poliție Hînceşti, Orhei, Cimişlia, Ungheni, Căuşeni, Edineţ, Sîngerei, Rîşcani, Cahul, Soroca, Comrat, Anenii Noi, Bălți și DP a mun. Chișinău. Ulterior, Inspectoratul de Poliție Criuleni, urmează să-și reia activitatea.

Sursă foto: Poliția/facebook

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram