/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/LIVE/ Decizia privind constituționalitatea legii care prevede trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului va fi anunțată la ora 14:00. Judecătorii CC, în deliberări 

missing
27 aprilie 2021, ora 11:46

Update 11:45 // Membrii Curții Constituționale au intrat în deliberări și urmează să decidă dacă admit sau sesizările deputaților Sergiu Litvinenco de la PAS și Dinu Plîngău, dar și Maria Ciobanu de la Platforma DA, care au cerut ca legea care prevede ca SIS-ul să treacă în subordinea Parlamentului să fie declarată neconstituțională. 

Decizia urmează să fie anunțată la ora 14:00.

Ședința Curții Constituționale continuă. Magistrații CC urmează să decidă dacă legea privind trecerea Serviciului de Informații și Securitate în subordinea Parlamentului. Și această inițiativă legislativă a fost votată de majoritatea PSRM-Șor. 

În acest sens, Curtea a fost sesizată de mai mulți deputați – Sergiu Litvinenco de la PAS și Dinu Plîngău, dar și Maria Ciobanu de la Platforma DA.

Amintim că în timpul votului din seara de 3 decembrie 2020, în timp ce socialistul Vlad Batrîncea, care a ocupat fotoliul speakerului, voia să anunțe adoptarea hotărârii, deputații din opoziție încercau să-l oprească. Spiritele încinse au degenerat chiar în îmbrânceli. Mai mult, în urma scandalului, au fost rupte două microfoane și s-a spart un pahar.

Proiectul de lege aparține unui grup de deputați PSRM și prevede ca SIS-ul să treacă sub control parlamentar, iar directorul instituției să fie numit pe un termen de cinci ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram