Protestele de la Curtea Constituțională ar putea continua și mâine, 28 aprilie. Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, și-a chemat susținătorii la o nouă manifestație în fața CC, când magistrații vor decide dacă introducerea stării de urgență este legală sau nu. 

„Chem susținătorii să merge mâine, la ora 12:00, să mergem în fața Curții Constituționale. Îi îndemn pe toți să ia cu ei crizanteme albe – un simbol al purității și transparenței. Vom înmâna aceste crizanteme albe oamenilor după încheierea protestului, după decizia de mâine a Curții Constituționale, ca semn că Moldova are un viitor bun, fără corupție ”, a menționat Usatîi în timpul unei intervenții live pe Facebook.

Mâine, 28 aprilie, va avea loc ședința Curții în care se vor examina sesizările privind controlul constituționalității Hotărârii Guvernului  și a Parlamentului cu privire la  declararea stării de urgenţă. 

Precizăm că la  9 aprilie curent, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, a depus o sesizare la Curtea Constituțională privind constituționalitatea declarării stării de urgență.

O sesizare în acest sens a fost depusă la Curte și de deputatul neafiliat Octavian Țîcu.

Pe 31 martie curent, deputații din majoritatea PSRM-Șor au votat introducerea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile. Propunerea a venit din parte Guvernului, însă fără a fi stabilit un termen.

Ulterior, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a recunoscut că introducerea stării de urgență a fost folosită în scopuri politice, fiind suficiente doar 30 de zile de stare de urgență.

Astăzi, 27 aprilie, la Curtea Constituțională s-au adunat zeci de oameni nemulțumiți de votul majorității PSRM-Șor din 23 aprilie curent. Oamenii au scandat „Anticipate!” și au aplaudat decizia CC, care a declarat neconstituționale două hotărâri din Legislativ. Este vorba de numirea unui judecător la CC și retragerea susținerii președintei Curții, Domnica Manole.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!