/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ultima oră! Procuratura nu va iniția un proces penal în baza sesizărilor deputaților PAS privind evenimentele din 23 aprilie

missing
28 aprilie 2021, ora 17:55

Procuratura Generală anunță că a examinat, în ordine prioritară, adresarea deputaților Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc din 26 aprilie 2021, prin care au solicitat examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate. astfel, prin Ordonanța din 28 aprilie 2021, procurorul general a dispus refuzul de a înregistra respectiva adresare în Registrul de evidență a infracțiunilor. 

Ca urmare, prin Ordonanța din 28 aprilie 2021, Procurorul General a dispus refuzul de a înregistra respectiva adresare în Registrul de evidență a infracțiunilor și, respectiv, de a iniția un proces-penal, reieșind din următoarele considerente:

• din punct de vedere procesual, adresarea deputaților nu corespunde cerințelor de formă și conținut unui act de sesizare despre infracțiuni, prevăzute de Codul de procedură penală;

• din punct de vedere al dreptului material, din circumstanțele de fapt invocate de către petenți nu rezultă obiectiv o bănuială rezonabilă privind săvârșirea infracțiunilor denunțate sau altor infracțiuni.

Concomitent, având în vedere interesul social-sporit al speței în cauză, dar și pentru a se evita o eventuală interpretare eronată a subiectului, Procuratura face public textul integral al Ordonanței menționate, cu argumentările corespunzătoare, aceasta fiind pasibilă a fi contestată la judecătorul de instrucție.

Amintim că adresarea a survenit ca urmare a evenimentelor și deciziilor luate pe 23 aprilie 2021 de Parlamentul Republicii Moldova în raport cu Curtea Constituțională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram