/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Campania „Denim Day”. Purtarea blugilor în semn de solidaritate

missing
29 aprilie 2021, ora 12:53

Campania „Denim Day”, marcată anual, în ultima zi de miercuri a lunii aprilie, în vederea creșterii gradului de conștientizare asupra infracțiunilor sexuale, s-a derulat ieri în țara noastră. Acest fenomen reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului, fiind o consecință a inegalității de gen, a normelor sociale discriminatorii și a stereotipurilor din societate.

Campania „Denim Day” s-a născut în urma deciziei Curții Supreme Italiene din 1998, după ce o tânără de 18 ani a fost violată de către instructorul său auto, în vârstă de 45 de ani. Victima purta blugi strânși, de unde și numele campaniei. În 2011, mai mult de două milioane de americani au participat la această campanie. Conceptul constă în purtarea hainelor din denim, în special blugi, în semn de solidaritate și combatere a abuzului sexual.

„Este important să se conștientizeze asupra faptului că, efectele fenomenului violenței sexuale sunt de lungă durată și diminuează substanțial potențialul victimelor, precum și viața și sănătatea acestora. Integritatea și securitatea fiecărei persoane sunt necesare a fi respectate, iar statul trebuie să asigure o protecție majoră a membrilor societății față de astfel de abuzuri”, afirmă Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Republica Moldova, la data de 6 februarie 2017, a devenit parte semnatară a Convenţiei Consiliului Europei cu privire la prevenirea și combaterea violenţei faţă de femei și a violenţei domestice.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram