/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Dodon, după ședința fracțiunii: „Din cauza decretului semnat de Maia Sandu, Parlamentul nu va putea adopta în lectură finală proiecte importante”

missing
29 aprilie 2021, ora 14:31

Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, susține că fracțiunea pe care o reprezintă este gata de alegerile parlamentare anticipate, doar că acestea ar fi fost bine-venite dacă erau organizate în toamnă. Într-o postare pe o rețea socială, Dodon anunță că a prezidat ședința fracțiunii parlamentare a PSRM în cadrul căreia au discutat „planurile de viitor”.

„Astăzi, am prezidat ședința fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cursul căreia am discutat situația politică din țară și am punctat planurile pentru viitor. Am decis că Partidul Socialiștilor merge la alegeri, cu toate că aceste alegeri ar fi fost mai potrivite toamna, când riscurile pentru cetățeni ar fi fost considerabil mai reduse. În perioada următoarelor luni Moldova încă se află sub pericolul creșterii masive a numărului de infectări cu coronavirus COVID-19, mai ales după anularea Stării de Urgență, iar criza economică și socială se poate aprofunda, din cauza lipsei unui Parlament și a unui Guvern pe deplin responsabil”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

Acesta aduce învinuiri președintei Maia Sandu, precum că, după semnarea decretului de dizolvare a Parlamentului, mai multe hotărâri care urmau să fie adoptate în lecturi finale, nu vor putea fi susținute.

„A fost exprimat regretul că din cauza decretului semnat ieri de președintele Maia Sandu, astăzi, nu vor putea fi examinate, și adoptate în lectură finală de către Parlament unele proiecte importante sociale, precum majorarea cu 40 la sută a salariilor pentru medici, achitarea restanțelor pentru patru luni a remunerării muncii angajaților Întreprinderii de Stat ”Calea Ferată din Moldova”, anularea examenelor de bacalaureat, subvenționarea asociațiilor obștești naționale ale persoanelor cu dizabilități, compensarea biletelor de tratament pentru veterani și alte proiecte”, explică Dodon.

Liderul socialiștilor spune că urmează să meargă în raioane, să discutăm cu oamenii și „să lupte pentru ideile sociale promovate intens de PSRM, valorile noastre naționale, pentru binele cetățenilor și viitorul țării”.

Precizăm că, președinta Maia Sandu a semnat ieri, 28 aprilie, decretul de dizolvare a Parlamentului, după ce Curtea Constituțională a anunțat că hotărârea prin care alianța PSRM-Șor a instituit stare de urgență pentru o perioadă de 60 de zile este neconstituțională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram