/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, ajutor din SUA și sprijin din UE! Moscova anunță un acord cu Kievul

Maia Sandu, după discuția cu membrii CEC: „Misiunea noastră este să asigurăm un scrutin liber și corect”

missing
29 aprilie 2021, ora 18:32

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că a avut o discuție cu membrii Comisiei Electorale Centrale în legătură cu desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. După întâlnire, șefa statului a menționat că, în următoarea perioadă, CEC va stabili devizul necesar de cheltuieli, precum și numărul de secții de votare. 

„Buna desfășurare a viitorului scrutin parlamentar – acesta a fost subiectul-cheie abordat astăzi după-amiază cu mai mulți membri ai Comisiei Electorale Centrale. Președintele CEC, Dorin Cimil, m-a asigurat că, dat fiind termenul restrâns în care urmează să fie organizate alegerile parlamentare anticipate, instituția deja a început să elaboreze planul detaliat al acestora. În perioada imediat următoare, CEC va stabili devizul necesar de cheltuieli, precum și numărul de secții de votare și de funcționari electorali ce vor fi implicați în scrutin atât în țară, cât și peste hotare”, a declarat Maia Sandum

În context, șefa statului a menționat că „le-am transmis membrilor CEC că misiunea noastră majoră este să asigurăm un scrutin liber și corect – aceasta este așteptarea cetățenilor, indiferent unde s-ar afla, și aceasta este temelia unui stat de drept, democratic. Totodată, am amintit despre faptul că CEC este o instituție-cheie în contracararea unor practici care încalcă codul electoral, cum ar fi finanțarea ilegală a partidelor”.

Maia Sandu a menționat că „aa atras atenția asupra faptului că alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent trebuie organizate în condiții de maximă siguranță sanitară, inclusiv prin asigurarea accesului la vaccin pentru viitorii funcționari electorali”.

Cu puțin timp în urmă și membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat despre întrevederea cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Întâlnirea a avut loc în contextul pregătirilor pentru alegerile parlamentare anticipate, stabilite pentru data de 11 iulie curent, se anunță într-un comunicat de presă al CEC.

Potrivit comunicatului, discuțiile au vizat activitățile ce urmează a fi desfășurate de către autoritatea electorală pentru asigurarea unui proces electoral liber și corect, cu respectarea cadrului legal existent.

Ieri, 28 aprilie, Maia Sandu a semnat decretul privind dizolvarea Legislativului, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Membrii CEC anunță că s-au văzut cu președinta Sandu. Au discutat despre viitoarele alegeri parlamentare anticipate

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram