/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Maia Sandu spune că se va vaccina cu AstraZeneca: „Cei care vor să se imunizeze, o pot face în următoarele luni”

missing
29 aprilie 2021, ora 22:49

Șefa statului, Maia Sandu, a declarat că în curând Republica Moldova va achiziționa cantitatea necesară de vaccin împotriva COVID-19. Este vorba de serul AstraZeneca. În cadrul unei emisiuni TV, președinta a menționat că și ea se va vaccina cu AstraZeneca. 

„În primul rând, noutatea bună este că, în scurt timp, o să încheiem negocierile pentru achiziția de vaccin. Începând cu luna mai, o să putem primi cantități mari de vaccin, așa încât în trei luni, probabil toți cei care vor să se vaccineze, vor putea. Este vorba de AstraZeneca, este cantitatea cea mai mare. Putem cumpăra toată cantitatea de care avem nevoie în următoarele luni”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Președinta Republicii Moldova a menționat că încă nu s-a imunizat împotriva virusului COVID-19 și o va face când va fi lansată a treia etapă de vaccinare în Republica Moldova, alături cu toți cetățenii Republicii Moldova.

„Eu personal o să mă vaccinez cu AstraZeneca. Cei care vor să se vaccinez, o pot face în următoarele luni. Mă voi vaccina în momentul în care o să pornească vaccinarea pentru toată lumea. Chiar dacă sunt eligibilă, conform planului Ministerului Sănătății”, a adăugat șefa statului.

Totodată, Maia Sandu a menționat că, la moment, sunt purtate negocieri și cu o altă companie producătoare de vaccin, însă nu a oferit mai multe detalii.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, până astăzi, 29 aprilie, în Republica Moldova au fost administrate peste 145 de mii de doze de vaccin. Peste 128 de mii de oameni au fost imunizați cu prima doză de vaccin, iar cu cea de a doua au fost vaccinați 16 530 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram