Șefa statului, Maia Sandu, a declarat că în curând Republica Moldova va achiziționa cantitatea necesară de vaccin împotriva COVID-19. Este vorba de serul AstraZeneca. În cadrul unei emisiuni TV, președinta a menționat că și ea se va vaccina cu AstraZeneca. 

„În primul rând, noutatea bună este că, în scurt timp, o să încheiem negocierile pentru achiziția de vaccin. Începând cu luna mai, o să putem primi cantități mari de vaccin, așa încât în trei luni, probabil toți cei care vor să se vaccineze, vor putea. Este vorba de AstraZeneca, este cantitatea cea mai mare. Putem cumpăra toată cantitatea de care avem nevoie în următoarele luni”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Președinta Republicii Moldova a menționat că încă nu s-a imunizat împotriva virusului COVID-19 și o va face când va fi lansată a treia etapă de vaccinare în Republica Moldova, alături cu toți cetățenii Republicii Moldova.

„Eu personal o să mă vaccinez cu AstraZeneca. Cei care vor să se vaccinez, o pot face în următoarele luni. Mă voi vaccina în momentul în care o să pornească vaccinarea pentru toată lumea. Chiar dacă sunt eligibilă, conform planului Ministerului Sănătății”, a adăugat șefa statului.

Totodată, Maia Sandu a menționat că, la moment, sunt purtate negocieri și cu o altă companie producătoare de vaccin, însă nu a oferit mai multe detalii.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, până astăzi, 29 aprilie, în Republica Moldova au fost administrate peste 145 de mii de doze de vaccin. Peste 128 de mii de oameni au fost imunizați cu prima doză de vaccin, iar cu cea de a doua au fost vaccinați 16 530 de persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!