/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Carnea, mai scumpă! Cât de mult au crescut prețurile și cum sunt resimțite acestea de cumpărători

missing
29 aprilie 2021, ora 07:27

De aproape o lună, prețurile la carnea care se vinde în Piața Centrală a Capitalei s-au majorat cu aproximativ 30 la sută. Dacă prețul unui kilogram de carne de porc costă cu aproximativ 10 lei mai mult, cea de miel ar putea crește, în ajun de Paști, cu aproape 30 de lei, ceea ce ar însemna în jur de 120 de lei pentru un kilogram. Și asta din cauza secetei de anul trecut și a furajelor pentru animale care sunt mai scumpe în acest an, spun fermierii.

La Piața Centrală, cea mai scumpă este carnea de porc. Prețurile, care acum o lună erau cu 10 lei mai mici, astăzi, i-au uimit pe unii cumpărători.  Alții ne-au spus, însă, că scumpirile nu-i afectează. Prețul unui kilogram de mușchi de vită variază între 65 și 90 de lei, iar cea cu os – între 50 și 55 de lei.

Pentru un kilogram de mușchi de porc, prețul este de până la 80 de lei, și 75 – pentru un kilogram de costiță. Potrivit comercianților, carnea de porc s-a scumpit cu 10 lei, acum o lună. Mai mult, comercianții spun că marfa se vinde prost și din cauza programului de activitate redus, iar carnea pe care nu reușesc s-o vândă, sunt nevoiți s-o păstreze în frigidere speciale, ceea ce înseamnă cheltuieli în plus.

O explozie a prețurilor ar putea avea loc în ajun de Paști și la carnea de miel, costul căreia ar putea crește de la 90 la 120 de lei, prognozează producătorii. Până acum, prețul unui kilogram de carne de miel a crescut cu 10 lei, față de anul trecut.

În general, pe piață, prețul unui kilogram de carne de miel variază între 80 și 100 de lei. În acest an, creștinii ortodocși vor sărbători Învierea Domnului pe data de 2 mai, cu aproape o lună mai târziu decât creștinii catolici și cu 13 zile mai târziu decât anul trecut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram