Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor. Potrivit deciziei CNESP, atât enoriașii, cât și preoții trebuie să respecte însă o serie de reguli dictate de pandemie.

În lăcașurile de cult, credincioșii au voie să se afle în număr limitat și să păstreze distanța de cel puțin doi metri.

În timpul slujbelor oficiate în aer liber, este obligatorie distanțarea fizică de 1 metru și jumătate. Credincioșii sunt îndemnați să evite să sărute obiectele de cult, iar preoții să ofere binecuvântarea de la o distanță de un metru.

Sunt interzise îmbrățișările și se recomandă salutul între enoriași exclusiv prin plecarea capului și închinăciune.

Suprafețele și toate obiectele din biserici trebuie dezinfectate periodic, la cel puțin 3 – 4 ore. Totodată, nu este permis consumul produselor alimentare. Pe parcursul slujbelor religioase, toți cei aflați în interiorul lăcașului de cult sunt obligați să poarte măști de protecție, care trebuie să acopere atât gura cât și nasul.

Persoanele din grupurile de risc, inclusiv vârstnicii sunt îndemnați să evite locurile aglomerate și să se roage acasă.

Sunt, de asemenea, interzise pelerinajele religioase.

Decizia integrală a CNESP o puteți vedea AICI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!