/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

CNESP permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor. Ce reguli trebuie să respecte enoriașii și preoții

missing
30 aprilie 2021, ora 12:07

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor. Potrivit deciziei CNESP, atât enoriașii, cât și preoții trebuie să respecte însă o serie de reguli dictate de pandemie.

În lăcașurile de cult, credincioșii au voie să se afle în număr limitat și să păstreze distanța de cel puțin doi metri.

În timpul slujbelor oficiate în aer liber, este obligatorie distanțarea fizică de 1 metru și jumătate. Credincioșii sunt îndemnați să evite să sărute obiectele de cult, iar preoții să ofere binecuvântarea de la o distanță de un metru.

Sunt interzise îmbrățișările și se recomandă salutul între enoriași exclusiv prin plecarea capului și închinăciune.

Suprafețele și toate obiectele din biserici trebuie dezinfectate periodic, la cel puțin 3 – 4 ore. Totodată, nu este permis consumul produselor alimentare. Pe parcursul slujbelor religioase, toți cei aflați în interiorul lăcașului de cult sunt obligați să poarte măști de protecție, care trebuie să acopere atât gura cât și nasul.

Persoanele din grupurile de risc, inclusiv vârstnicii sunt îndemnați să evite locurile aglomerate și să se roage acasă.

Sunt, de asemenea, interzise pelerinajele religioase.

Decizia integrală a CNESP o puteți vedea AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram