Alertele de călătorie au fost actualizate din nou. Potrivit documentului, moldovenii care vor să intre în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, precum și a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta până la 12 ani.

România menține interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

Totodată, punctul de trecere a frontierei de stat la frontiera României cu Republica Moldova: Rădăuți-Prut, județul Botoșani, în continuare este închis temporar.

Astfel, conform actualizării, începând cu 24 aprilie, vor fi aplicate reguli mai stricte pentru călătoriile în Franța: au fost reduse categoriile de persoane pentru care se permite intrarea în Franța; călătorii din afara spațiului european vor prezenta un test PCR Covid-19 negativ realizat cu cel mult 36 de ore înainte de îmbarcare, în cazul unui test PCR realizat la 72 de ore, se va prezenta un test antigenic adițional de cel mult 24 de ore; călătorii se vor izola obligatoriu pentru 10 zile la sosire în Franța, controalele vor fi mai stricte, iar în cazul nerespectării carantinei se va aplica o amendă de 1500 Euro.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!