/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/DOC/ Câte medicamente neautorizate a importat R. Moldova în ultimii ani? Răspunsul oferit de Agenția Medicamentului

missing
30 aprilie 2021, ora 16:26

Anual, Agenția Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale (AMDM) permite, sub false pretexte, importul medicamentelor neautorizate, prețul cărora nu este plafonat. Despre aceasta a anunțat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dan Perciun.

Într-o postare pe o rețea socială, Perciun susține că a solicitat de la AMDM informația privind importul medicamentelor neautorizate. Răspunsul oferit de Agenție l-a revoltat pe parlamentar.

„Incredibil! Am cerut informație exhaustivă de la Agenția Medicamentului privind medicamentele neautorizate importul cărora a fost permis în Republica Moldova în ultimii ani. Răspunsul Agenției – din cauza unui atac cibernetic datele au dispărut din sistem. Anual, Agenția permite sub false pretexte importul medicamentelor neautorizate, prețul cărora nu este plafonat. Am vrut să începem sondarea subiectului analizând – volumele de import, tipul medicamentelor etc. S-au speriat. În tare multe instituții va trebui după anticipate de făcut curățenie generală”, susține deputatul PAS, Dan Perciun.

În răspunsul expediat de directoarea AMDM, Silvia Cibotari, se precizează că „în urma atacului cibernetic confirmat, din luna ianuarie a anului 2020, precum și a căderii de sistem informațional din cadrul AMDM din luna octombrie a anului 2020, un număr mare de fișiere au fost pierdute și nu pot fi restabilite, respectiv, informația pe care o putem oferi la momentul actual sunt rapoartele de activitate pentru anii solicitați de dumneavoastră”.

Sursa: Facebook/Dan Perciun

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram