/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/FOTO/ Primul troleibuz articulat modern, procurat din Italia, a pornit spre Chișinău. Are un parcurs de 200 de km

missing
30 aprilie 2021, ora 15:19

Primul troleibuz articulat modern, procurat de la o compania din Italia, a pornit spre Chișinău. Vehiculul urmează să ajungă în Capitală săptămâna viitoare, iar după ce va fi supus verificărilor tehnice și rodajului, va fi pus pe linie. 

Un alt troleibuz cumpărat din Italia va porni la drum, spre Republica Moldova, luni, 3 mai. Unitățile de transport au fost procurat de autoritățile municipale cu 50 de mii de euro. Acestea sunt din anul 2014 și au un parcurs de 200 de kilometri.

„Deci practic nu au mers, preţul lor atunci era de 700+ mii euro, evaluarea la ziua de astăzi că au stat în depozit este de 315.000 euro”, susține primarul Ion Ceban.

Troleibuzele dispune de podea joasă pe toată lungimea salonului, sisteme de aer condiționat, propulsie autonomă, caroserie cu protecție corozivă și un consum de energie mai mici decât al celor care circulă în prezent pe străzile din municipiul Chișinău.

În prezent, Regia Transport Electric dispune de 392 de troleibuze, dinte care 18 articulate. Șase unități articulate de model ZiU și IuMZ au fost produse în anii 1995-1996, având o perioadă de exploatare de 25-26 ani.

În ultima jumătate de an, la Chișinău au fost aduse 15 troleibuze noi din Belarus și 25 din Riga. Alte 10 troleibuze noi, de tip AKSM, cu propulsie autonomă, se asamblează astăzi în atelierul de reparații.

Foto: Facebook/Ion Ceban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram