Primul troleibuz articulat modern, procurat de la o compania din Italia, a pornit spre Chișinău. Vehiculul urmează să ajungă în Capitală săptămâna viitoare, iar după ce va fi supus verificărilor tehnice și rodajului, va fi pus pe linie. 

Un alt troleibuz cumpărat din Italia va porni la drum, spre Republica Moldova, luni, 3 mai. Unitățile de transport au fost procurat de autoritățile municipale cu 50 de mii de euro. Acestea sunt din anul 2014 și au un parcurs de 200 de kilometri.

„Deci practic nu au mers, preţul lor atunci era de 700+ mii euro, evaluarea la ziua de astăzi că au stat în depozit este de 315.000 euro”, susține primarul Ion Ceban.

Troleibuzele dispune de podea joasă pe toată lungimea salonului, sisteme de aer condiționat, propulsie autonomă, caroserie cu protecție corozivă și un consum de energie mai mici decât al celor care circulă în prezent pe străzile din municipiul Chișinău.

În prezent, Regia Transport Electric dispune de 392 de troleibuze, dinte care 18 articulate. Șase unități articulate de model ZiU și IuMZ au fost produse în anii 1995-1996, având o perioadă de exploatare de 25-26 ani.

În ultima jumătate de an, la Chișinău au fost aduse 15 troleibuze noi din Belarus și 25 din Riga. Alte 10 troleibuze noi, de tip AKSM, cu propulsie autonomă, se asamblează astăzi în atelierul de reparații.

Foto: Facebook/Ion Ceban

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!