/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/INFOGRAFIC/ Republica Moldova dispune de aproximativ 614 mii de doze de vaccin anti COVID

missing
30 aprilie 2021, ora 11:21

Republica Moldova dispune de aproximativ 614 de mii de doze de ser împotriva COVID, însă doar doar o treime dintre ele au fost distribuite. Potrivit datelor oferite de Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), cele mai multe doze de vaccin disponibile în țara noastră au sunt cele de la AstraZeneca (Vaxzevria). Este vorba de peste 266 de mii de doze.

Potrivit MSMPS, din cele 266 400 de mii de doze de AstraZeneca, peste 209 mii de doze au fost distribuite, iar peste 107 mii de persoane au fost imunizare cu acest ser.

Pe locul doi la disponibilitatea vaccinului se afla serul Sinopharm. Țara noastră a recepționat 152 de mii de doze, fiind distribuite două mii de doze.

De asemenea, alte 100 de mii de doze de vaccin Sinovac au fost recepționate de țara noastră. Deocamdată, acestea nu au fost distribuite centrelor de vaccinare, iar imunizarea nu acest ser nu a început încă.

Totodată, 71 de mii de doze de vaccin rusesc împotriva Covid-19 au fost recepționate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), dintre care, 31 de mii au fost distribuite centrelor de vaccinare din regiunea transnistreană. Deocamdată, imunizarea cu Sputnik-V nu a început deoarece țara noastră a recepționat doar prima doză de vaccin.

Pe aeroportul din Chișinău urmează să ajungă alte 71 de mii de doze de vaccin Sputnik-V cu ce-a de-a doua doză. Serul rusesc este singurul ser anti COVID-19 la care diferă componența primei doze de cea a rapelului. Potrivit MSMPS, după ce țara noastră va recepționa și dozele de rapel, centrele de sănătate vor începe imunizarea cu acest ser.

De asemenea, Republica Moldova a recepționat peste 24 de mii de doze de vaccin Pfizer/Biontech. Acestea au fost distribuite centrelor de vaccinare. Potrivit datelor, peste 23 de mii de persoane s-au imunizat cu acest ser.

Sursa: msmps.gov.md

Precizăm că, campania de vaccinare în Republica Moldova a început la 2 martie, după ce țara noastră a recepționat o donație de peste 21 000 de doze de AstraZeneca din partea Guvernului României. Ulterior, prin intermediul COVAX, țara noastră a mai primit alte peste 14 mii de doze de vaccin Pfizer.

Conform Planului Național de Imunizare anti-COVD-19, Republica Moldova își propune să atingă o acoperire de 70% a populației imunizate împotriva COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram