/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

SUA: 100 de zile de când se află la Casa Albă. Joe Biden marchează evenimentul în Georgia

missing
30 aprilie 2021, ora 11:43

Preşedintele american Joe Biden a marcat joi 100 de zile de când se află la Casa Albă printr-o deplasare în Georgia, un stat electoral cheie, pentru a-şi promova planurile de investiţii uriaşe care, în opinia sa, pot transforma ţara, relatează AFP.

Adresându-se persoanelor adunate într-o parcare din Duluth, Biden a salutat Georgia, care a fost crucială pentru victoria sa şi care a trimis doi democraţi, Raphael Warnock şi Jon Ossoff, în Senat.

Aceasta i-a oferit preşedintelui democrat două majorităţi strânse în Congres şi i-a permis să facă adoptat un plan gigantic de relansare de 1 900 miliarde de dolari.

„Votul vostru a schimbat lumea”, a declarat Biden în faţa mulţumii care claxona şi îl aclama.

„Nu am fost niciodată atât de optimist pentru America”, a spus el, reluând tema discursului rostit cu o zi înainte în Congres, în care a afirmat că Statele Unite sunt „pregătite de decolare” odată cu succesul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Preşedintele a evocat planurile de investiţii ale administraţiei sale, afirmând că adoptarea lor de către Congres va rezulta în „milioane de locuri de muncă bine plătite” pentru americanii de rând.

„Wall Street nu a construit această ţară. Voi aţi construit-o”, a continuat Biden. „Este timpul ca cei foarte bogaţi şi marile corporaţii să înceapă să-şi plătească partea justă”, a adăugat preşedintele democrat.

Planurile detaliate de el miercuri seară includ un „proiect pentru familiile americane” de 1 800 miliarde de dolari pe 10 ani şi un mare plan de investiţii de 2 000 miliarde de dolari în infrastructuri. Aceste planuri mai trebuie însă aprobate de Congres, ceea ce este încă departe de a fi o certitudine.

Înaintea mitingului din Duluth, Joe Biden şi soţia sa, Jill, le-au făcut o vizită fostului preşedinte american Jimmy Carter şi soţiei acestuia, Rosalynn, care trăiesc în micul oraş Plains din Georgia după plecarea lor de la Washington.

La 96 de ani, Jimmy Carter, un democrat care s-a aflat la Casa Albă între 1977 şi 1981, este cel mai bâtrân preşedinte american în viaţă.

Sursă info: AgerPres

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram