În perioada celor două stări de urgență instituite în ultimul an în contextul pandemiei de COVID – 19, autoritățile au sancționat mai mulți agenți economici, transportatori, comercianți și cetățeni de rând pentru nerespectarea regulilor privind răspândirea noului coronavirus. Potrivit MAI, în această perioadă, au fost împărțite 32.067 de amenzi în valoare de peste 99 de milioane de lei, scrie Ziarul de Gardă

Cele mai multe dintre amenzi au fost împărțite persoanelor fizice – 26.048.

De la instituirea stării de urgență în această primăvară, la 1 aprilie și până în data de 19 aprilie, polițiștii moldoveni audocumentat peste 3975 mii de cazuri în care au fost încălcate prevederile hotărârilor emise de autorități, iar amenzile aplicate depășesc șapte milioane de lei.

Din suma totală, au fost achitate doar amenzi în valoare de puțin peste 17 milioane de lei, peste 66 de milioane de lei rămânând și acum neachitate. 933  dintre amenzile aplicate au fost contestate în instanța de judecată.

100 au fost deja anulate, 295 au fost menținute, în timp ce în proces de examinare rămân 538 de amenzi aplicate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!