/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Amenzi de peste 99 de milioane de lei, aplicate în perioada celor două stări de urgență. Câte au fost achitate?

missing
01 mai 2021, ora 16:28

În perioada celor două stări de urgență instituite în ultimul an în contextul pandemiei de COVID – 19, autoritățile au sancționat mai mulți agenți economici, transportatori, comercianți și cetățeni de rând pentru nerespectarea regulilor privind răspândirea noului coronavirus. Potrivit MAI, în această perioadă, au fost împărțite 32.067 de amenzi în valoare de peste 99 de milioane de lei, scrie Ziarul de Gardă

Cele mai multe dintre amenzi au fost împărțite persoanelor fizice – 26.048.

De la instituirea stării de urgență în această primăvară, la 1 aprilie și până în data de 19 aprilie, polițiștii moldoveni audocumentat peste 3975 mii de cazuri în care au fost încălcate prevederile hotărârilor emise de autorități, iar amenzile aplicate depășesc șapte milioane de lei.

Din suma totală, au fost achitate doar amenzi în valoare de puțin peste 17 milioane de lei, peste 66 de milioane de lei rămânând și acum neachitate. 933  dintre amenzile aplicate au fost contestate în instanța de judecată.

100 au fost deja anulate, 295 au fost menținute, în timp ce în proces de examinare rămân 538 de amenzi aplicate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram