Zoë Roth, fata din celebrul meme „Disaster Girl”, a vândut fotografia originală cu 473.000 de dolari, potrivit BBC. Tânăra, acum în vârstă de 21 de ani, a devenit virală în mediul online după ce a fost fotografiată pe când avea patru ani, în fața unei clădiri în flăcări, cu un zâmbet diabolic pe față.

Imediat ce poza a ajuns pe internet, a devenit instant un meme pentru oricine speră să descrie o scenă dezastruoasă sau un act răutăcios, cu zâmbetul pe față, scrie digi24.ro.

Zoë a decis acum să profite de pe urma succesului atins de meme-ul său, așa că a vândut imaginea la o licitație de tip NFT- un certificat de proprietate digitală.

Care este povestea din spatele meme-ului

În ianuarie 2005, Zoë Roth și tatăl ei Dave au mers să vadă un incendiu controlat, un foc pornit intenționat pentru a curăța o proprietate, în cartierul lor din Mebane, Carolina de Nord. Atunci, Dave Roth, un fotograf amator, i-a făcut o poza fiicei sale zâmbind răutăcios în fața focului.

După ce a câștigat un premiu în 2008, imaginea a devenit virală când a fost postată online. iar Zoë s-a arătat încântată să vadă fotografia sa distribuită în sute de variante în mediul online.

„Pur și simplu o faci să se potrivească oricum vrei să o potrivești”, a spus ea pentru New York Times. „Îmi place să le văd pentru că niciodată nu aș face nimic din ce ilustrează, dar îmi place să văd cât de creativi sunt oamenii”.

O mare parte a încasărilor din vânzările imaginii vor merge către organizații caritabile, iar de restul, Zoë își va achita împrumutul studențesc.

„Să fie într-un meme și să devii viral este un lucru, dar felul în care internetul mi-a păstrat fotografia și a păstrat-o virală, a păstrat-o relevantă, este ceva nebunesc pentru mine. Sunt foarte recunoscătoare pentru întreaga experiență”, a mai adăugat Zoë.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!