/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Pentru al doilea an consecutiv, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele în condiții de pandemie

missing
02 mai 2021, ora 10:37

Creștinii ortodocși marchează Paștele pe 2 mai, pentru al doilea an consecutiv cu restricții sanitare impuse pentru a reduce răspândirea pandemia de coronavirusului. Dacă anul trecut, aceştia au stat acasă, acum, ei au putut merge la biserici, dar au fost obligaţi să respecte măsurile pentru evitarea răspândirii noului coronavirus.

În România, de exemplu, în Noaptea Învierii, credincioşii au avut voie să se deplaseze pe timp de noapte fără a avea asupra lor declarația pe propria răspundere. Astfel, ei au putut participa la slujbe.

Din cauza pandemiei, credincioșii nu au mai luat lumina sfântă direct de la preoți, ci au așteptat în afara bisericilor. Au putut participa la slujbele de Paşte şi credincioşii din Rusia, Bulgaria, Grecia şi Ucraina, dar autorităţile acestor ţări au cerut oamenilor să fie precauţi şi să sărbătorească în cercuri restrânse.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram