/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Decretul privind dizolvarea Parlamentului a fost publicat în Monitorul Oficial

missing
03 mai 2021, ora 10:37

Decretul privind dizolvarea Legislativului, semnat de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost publicat în Monitorul Oficial. 

Decretul a fost semnat pe data de 28 aprilie curent, după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală introducerea stării de urgență în Republica Moldova.

„Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să-și aleagă un Parlament nou, care să servească interesele țării și ale oamenilor. Puterea este acum în mâinile poporului. Puterea este în mâinile dumneavoastră. Am încredere că cetățenii noștri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic, în care oamenii să trăiască în pace și bunăstare”, a declarat Maia Sandu, după semnarea decretului.

Tot atunci, șefa statului a propus organizarea alegerilor parlamentare anticipate pe data de 11 iulie curent.

„Data alegerilor noului Parlament se stabilește pentru 11 iulie 2021. Trebuie să punem cât mai repede punct haosului în care ne ține Parlamentul care pleacă. După alegeri vom numi un guvern responsabil, care se va baza pe o majoritatea stabilă și vom îndrepta lucrurile în Moldova. Vom ieși din criză, vom face ordine și toate instituțiile statului vor lucra pentru binele oamenilor”, a precizat șefa statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram