/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Libertatea presei. În fiecare an, în data de 3 mai, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Libertăţii Presei

missing
03 mai 2021, ora 22:39

„Libertatea presei este un drept fundamental care trebuie celebrat în fiecare zi.” , este mesajul transmis cu ocazia Zilei Libertății Presei de către șeful delegației UE în Republica Moldova. Peter Michalko a dat asigurări că blocul comunitar va continua să sprijine presa independentă, așa cum s-a întâmplat și până acum. Și în mesajele Președinției și Guvernului, oficialii au reiterat faptul că pentru o societate democratică jurnalismul corect este un factor esențial. Între timp, un studiu recent, elaborat de Centrul pentru Jurnalism Independent, a arătat că situația mass-mediei în Republica Moldova a fost gravă și în 2020. Activitatea jurnaliștilor a afectată de instabilitatea politică, criza economică peste care s-a suprapus și criza pandemică. 

În mesajul transmis de către șeful delegației UE cu ocazia Zilei Libertății Presei, Peter Michalko a accentuat faptul că Uniunea Europeană va continua să apare și să susțină efoturile instituțiilor media care promovează principiile unui jurnalism onest și corect. Tot astăzi, sunt onorați numeroşii jurnalişti şi membri ai presei care şiau dedicat vieţile, adesea cu mari riscuri, promovării transparenţei şi răspunderii în întreaga lume. În Ziua Mondială a Libertății Presei din acest an, UNESCO desfășoară campania „Informația ca un bun public”, reamintind guvernelor despre necesitatea de a-și respecta angajamentul privind asigurarea libertății presei și îndemnând profesioniștii media să reflecte asupra problemelor libertății presei și ale eticii profesionale.

Și în Republica Moldova, organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media vor desfășura pe parcursul lunii mai mai multe evenimente dedicate libertății presei. Cu un mesaj de felicitare a venit și președinta Maia Sandu. „Libertatea presei este garanţia unei societăţi democratice şi libere”, scrie în mesajul său premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Ziua Libertății Presei este la fel de importantă și pentru postul nostru de televiziune. În curând, TV8 face patru ani, perioadă în care instituția noastră continuă să-și facă onest munca, în spiritul valorile democratice. Cu suportul donatorilor noștri, am reușit să dezvoltăm produse noi și să ținem pasul cu noile tendințe. În 2017, am început cu două buletine de știri și câteva emisiuni, astăzi ne putem mândri cu mult mai mult.

Site-ul tv8.md este cel mai citit portal de știri din republică, avem în portofoliu mult mai multe emisiuni, ediții speciale și transmisiuni live ale celor mai importante evenimente din țară, talk-show-uri politice și investigații de rezonanță. TV8 a devenit una dintre cele mai importante instituții media independente din R. Moldova, de unde lunar se informează peste un milion de cetățeni din țară și din diasporă. Acestea sunt unele dintre realizările noastre care nu ar fi fost posibile fără susținerea și suportul donatorilor care au avut încredere în echipa TV8, fapt pentru care le mulțumim pentru încredere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram