Racolau tinere din Republica Moldova, pe care le puneau să practice prostituția în Franța. Este cazul a trei bărbați moldoveni, cu vârste cuprinse între 32 și 45 de ani, care au creat la Paris o o rețea de prestare a serviciilor secuale contra plată. Unul dintre indivizi, care avea rolul de recrutor, a fost arestat pentru 30 de zile, iar altul este cercetat în stare de libertate, deoarece colaborează cu oamenii legii. Al treilea bărbat urmează să fie dat în căutare pentru a fi ulterior extrădat în R. Moldova. 

Cei trei moldoveni, unul dintre care erat stabilit în Franța, găseau pe rețelele de socializare tinere cu vârste între 20 și 25 de ani, din diferite regiuni ale țării cărora le propuneau oferte cu onorarii foarte mari pentru prestarea serviciilor sexuale. Ajunse în Franţa, fetele erau amplasate în diverse apartamente închiriate de către suspecți pentru prestarea serviciilor sexuale, unde li se comunica că venitul obținut în urma prestării serviciilor se va repartiza egal, 50/50, adică jumătate din suma obţinută revine organizatorilor. În cele din urmă, nu primeau însă niciun ban.

Pe parcursul anului 2020, membrii grupului au exploatat sexual opt victime, iar venitul zilnic era între 800 și 1400 euro per persoană.

Suspecții ar fi  obținut un profit ce varia între 17 000 și 23 000 de euro de la fiecare victimă exploatată sexual.

Polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile şi în automobilele suspecților, în rezultatul cărora au fost depistate şi ridicate telefoane mobile, carduri bancare, contracte de locațiune, notițe de ciornă şi alte date ce au importanță pe cauza penală.

În cazul în care vina suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!