/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Au pus la cale o „afacere” cu moldovence în Franța. Le-au obligat să se prostitueze și au obținut până la 23 de mii de euro de la fiecare victimă

missing
04 mai 2021, ora 17:22

Racolau tinere din Republica Moldova, pe care le puneau să practice prostituția în Franța. Este cazul a trei bărbați moldoveni, cu vârste cuprinse între 32 și 45 de ani, care au creat la Paris o o rețea de prestare a serviciilor secuale contra plată. Unul dintre indivizi, care avea rolul de recrutor, a fost arestat pentru 30 de zile, iar altul este cercetat în stare de libertate, deoarece colaborează cu oamenii legii. Al treilea bărbat urmează să fie dat în căutare pentru a fi ulterior extrădat în R. Moldova. 

Cei trei moldoveni, unul dintre care erat stabilit în Franța, găseau pe rețelele de socializare tinere cu vârste între 20 și 25 de ani, din diferite regiuni ale țării cărora le propuneau oferte cu onorarii foarte mari pentru prestarea serviciilor sexuale. Ajunse în Franţa, fetele erau amplasate în diverse apartamente închiriate de către suspecți pentru prestarea serviciilor sexuale, unde li se comunica că venitul obținut în urma prestării serviciilor se va repartiza egal, 50/50, adică jumătate din suma obţinută revine organizatorilor. În cele din urmă, nu primeau însă niciun ban.

Pe parcursul anului 2020, membrii grupului au exploatat sexual opt victime, iar venitul zilnic era între 800 și 1400 euro per persoană.

Suspecții ar fi  obținut un profit ce varia între 17 000 și 23 000 de euro de la fiecare victimă exploatată sexual.

Polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile şi în automobilele suspecților, în rezultatul cărora au fost depistate şi ridicate telefoane mobile, carduri bancare, contracte de locațiune, notițe de ciornă şi alte date ce au importanță pe cauza penală.

În cazul în care vina suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram