/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

De astăzi, moldovenii se pot vaccina împotriva COVID - 19 și cu serul rusesc Sputnik V

missing
04 mai 2021, ora 09:52

De marți, 4 mai, moldovenii se pot vaccina împotriva COVID – 19 și cu serul Sputnik V, produs în Federația Rusă. Vaccinurile au fost deja repartizate Centrelor de sănătate, care pot da starul imunizăriii, susțin reprezentanții Ministerului Sănătății.

Rusia a oferit Republicii Moldova 142 de mii de doze de vaccin Sputnik V. Serul, oferit sub formă de ajutor umanitar, a ajuns în țara noastră în două loturi, a câte 71 de mii de mii de doze.

Prima tranșă a sosit în R. Moldova în data de 24 aprilie, iar a doua – la sfârșitul săptămânii trecute.

Câte 31 de mii de doze au fost repartizate regiunii din stânga Nistrului. Astfel că în prezent în dreapta Nistrului sunt 80 de mii de doze de ser Sputnik V, suficiente pentru a imuniza 40 de mii de oameni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram